Erken Doğum Belirtileri - Sosyal İçerik Platformu
Hamilelikte Oluşan Göbek Çizgisi

Sıradaki içerik:

Hamilelikte Oluşan Göbek Çizgisi

e
sv

Erken Doğum Belirtileri

124 okunma — 02 Mayıs 2022 05:52

Erken Doğum Belirtileri.Hamileliğin 24. haftası itibariyle erken doğum riski ortaya çıkabilmektedir. Bu süreçte anne adayının bilinçli olması ve erken doğum belirtilerini iyi gözlemlemesi gerekir.

Doğru müdahale yapılarak erken doğum önlenebilir.

Sağlıkla bir doğum için en iyi uygulamalar yapılabilir. Tüm bunların yapılabilmesinin tek yolu anne adayının erken doğum sinyallerini doğru yorumlamasıdır.

https://youtu.be/Bg_Z6DWJVUc

Erken Doğum Belirtileri Nelerdir?

Hamileliğin son aylarında, normalden çok daha fazla akıntı görülmeye başlar. Bu akıntılar doğumun da yaklaştığının habercisidir. Akıntıların 6. ay itibariyle normalde olduğundan. Daha fazla olmaya başlaması erken doğum belirtisi olarak kabul edilmektedir.


Akıntının yoğunluğunda ciddi bir artış varsa. Akıntılar pembe kanamalar birlikte oluyorsa.Erken doğum belirtisi söz konusu olabilir. Vakit kaybetmeden doktora başvurmakta yarar vardır.


Bebeğin gelişmesiyle birlikte ağrı ve sancılar da meydana gelebilmektedir. Bu sancıların aralığının iyi gözlemlenmesi. Ağrıların şiddetinin dayanılmaz hale gelmeye başlaması halinde doktora gidilmelidir.

Bebeğin baskısı son haftalarda anne tarafından şiddet ve sancı ile hissedilir. Bu Sancılar 6-7. ayda görülmeye başlandığında. Ve kasık bölgesinde bebeğin baskısı hissedilmeye başladığında erken doğum riski göz önüne alınmalıdır.


Doğum sancıları, normal sancı ve ağrılardan. Farklı olarak bel bölgesinde de şiddetle hissedilir.

Anne adayı kasık kısmında hissettiği baskının yanı sıra bel bölgesinde de dayanamayacağını düşündüren ağrılar hissediyorsa. Hemen uzmana başvurulmalıdır.

Erken doğum tehlikesi hamilelik döneminde olan bir annenin başına gelebilecek en kötü sürpriz olabilir. Yapılmış olan araştırmalara bakıldığı zaman erken doğumun tıp ne kadar gelişmiş olsa dahi oranlarda bir azalmaya rastlanmamıştır.

Erken doğum, doğumun 40 haftalık hamilelik döneminin 37. haftasında gerçekleşmesi olayıdır. Prematüre olarak doğmak bir bebek için tehlikeli bir durumdur. Çok gelişmiş olan ülkelerde bile prematüre olarak doğmuş bir bebeğin yaşama şansı yüzde 20’lik bir orandadır.

Erken doğuma neyin neden olduğu henüz bilinmemektedir.Yüzde 25 oranındaki erken doğumların nedeni annenin sağlığı olarak bilinmektedir. Kendiliğinden gerçekleşen erken doğumlarda ise hormonel faktörler ve rahim üzerinde meydana gelen gerginlik neden olarak gösterilebilir.

ERKEN DOĞUMLARA NASIL ÖNLEM ALINABİLİR?

Hamile kalmak, anne olmak isteyen bir kadın öncelikli olarak mutlaka bir doktor kontrolünden geçirilmelidir. Doktor kontrolünden geçmiş olan anne adaylarının hamileliği daha sağlıklı şekilde ilerleyiş gösterir. Hipertansiyon veya diyabet gibi etkisi büyük hastalıkların olup, olmadığı ortaya çıkarılır.

KİMLER ERKEN DOĞUM TEHLİKESİ ALTINDADIR?

İkiz ya da üçüz bebek sahibi olacak olanlar,
17 yaşının altında ya da 35 yaşın üzerinde olanlar,
Sigara, içki veya uyuşturucu kullananlar,
Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları,
Doktor kontrolü olmadan devam edenler,
Daha önce başından erken doğum vakası geçmiş olanlar,
Stres dolu bir yaşantıya sahip olanlar.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !