İnşaat Mühendisi Kazançı Ne Kadardır? - Sosyal İçerik Platformu
Sosyal Medya İle Ünlü Olanlar

Sıradaki içerik:

Sosyal Medya İle Ünlü Olanlar

e
sv

İnşaat Mühendisi Kazançı Ne Kadardır?

597 okunma — 01 Temmuz 2018 09:46

İnşaat Mühendisliği Eğitim Süresindeki Kazanç Ne Kadardır?

İnşaat Mühendisi Kazançı Ne Kadardır?İnşaat mühendisliği en önemli temel mühendisliklerden biridir. İnşaat Mühendisliği insana ve insanlığa dair pek çok alanla doğrudan ilişkilidir.Yaşadığımız basit evlerden, kompleks akıllı binalara; hayatı kolaylaştıran yol, köprü gibi yapılardan insanın temel gereksinimlerini karşılayan barajların, elektrik santrallerinin yapımına kadar yaşamın pek alanında inşaat ve doğal olarak inşaat mühendisleri vardır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Kaç Yıldır?

İnşaat Mühendisi Kazançı Ne Kadardır?Üniversitelerin inşaat mühendisliğinin mesleki eğitim yılı 4 yıl yani 8 sömestrdir. ODTÜ, Boğaziçi gibi İngilizce eğitimi olan üniversitelerde bu süreye 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitimini de eklemek gerekir. Ne var ki İngilizce hazırlık sınavını geçen öğrenciler doğrudan mesleki eğitimlerine başlayabilirler.

İnşaat mühendisliği öğrencileri, akademik eğitimlerinin yanı sıra biri sahada diğeri de ofiste olmak üzere en az iki ayrı mesleki yaz stajı yapmak zorundadır. Bu stajları süresince SGK girişleri yapılmakta ve cüzi de olsa stajyer maaşı almaktadır. .İnşaat mühendisliği öğrencileri dilerlerse eğitim boyunca kazanç elde etmek üzere bazı inşaat firmalarında yarı zamanlı olarak çalışarak kendi harçlıklarını çıkarabilir.

İnşaat Mühendisliğinde Hangi Dersler Okunur?

İnşaat Mühendisliği Eğitim Süresindeki Kazanç Ne Kadardır?Tüm mühendislik branşlarında olduğu gibi inşaat mühendisliğinde de ilk yıl temel dersler yani matematik, fizik, kimya ağırlıklı olarak okutulan derslerdir. Bu derslerin yanı sıra bir ya da iki tane de bölüm dersi vardır.

İnşaat mühendisliği öğrencileri 2. sınıftan itibaren mesleklerine yönelik mekanik, statik, mukavemet, ileri matematik, akışkanlar, malzeme, jeoloji vb. dersleri almaya başlar. Son sınıfta genelde uzmanlık yapmak istedikleri inşaat alanlarına ilişkin seçmeli dersleri alırlar.

İnşaat Mühendisleri Mezuniyetten Sonra Nerelerde Çalışabilir?

Her meslekte olduğu inşaat mühendisliği alanında da mezun olunan üniversitenin iş bulmada önemi vardır. Özellikle ODTÜ İnşaat Mühendisliği ve İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümleri Türkiye’de bu eğitimin en iyi şekilde verildiği, son derece kaliteli inşaat mühendislerinin mezun edildiği bölümler olduğundan, bu üniversitelerden mezun inşaat mühendisleri hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki büyük inşaat şirketlerinde çok daha rahatlıkla proje ya da şantiye mühendisi olarak kendilerine iş bulabilmektedir.

Genel olarak inşaat mühendisleri konut /ofis inşası yapan; altı yapı hizmetleri veren; yol, köprü, baraj vb. gibi büyük taahhüt işleri yapan inşaat şirketlerinde gerek sahada, gerekse de ofiste görev almak üzere iş bulabilmektedir.
Kamu sektöründe çalışmak isteyenler ise başta Ulaştırma Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi çeşitli bakanlıklarda veya bunlara bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü gibi Genel Müdürlüklerde rahatlıkla kendilerine iş bulabilir.

Bunun yanı sıra inşaat mühendisliği mezunları kendi şirketlerini kurup, müteahhitlik ya da danışmanlık yapabilirler. Ayrıca pek inşaat mühendisi, bazı finans veya danışmanlık şirketleri bünyesinde inşaat sektörü ile ilgili danışmanlık veya kontrolörlük yapabilmektedir.

İnşaat Mühendislerinin Kazançları

Yeni mezun olmuş sıradan bir inşaat mühendisi asgari olarak 2.500 TL-3.300.- TL ile işe başlayabilir. Mezun olduğu üniversite ve eğitimi sırasında kendisine kattığı uzmanlık alanları ve becerilerine göre aldıkları maaşlar bunun çok üzerinde olabilir. İnşaat mühendisliği deneyim kazanılan yıllara paralel olarak çok ciddi kazançların elde edilebilmesine açık bir meslektir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !