1. Anasayfa
  2. Eğitim

Yanığa Ne İyi Gelir

Yanığa Ne İyi Gelir
0.0
Review Overview

    Yanığa ne iyi gelir nasıl geçer tedavisi nasıldır sitemizde detaylı olarak işlemeye çalışacağız. Ayrıca yanığa ne iyi gelir evde, yanığa ne iyi gelir doğal ve yanığa ne iyi gelir bitkisel yöntemler incelediğimiz konular içerisindedir. Yanığa ne iyi gelir tedavisi nasıldır yazımız içerisinde bulacaksınız.


    Yanığa ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki ve Suna Dumankaya gibi herbalistler kesin çözüm yollarını aramışlar ve yanık problemi olanlara doğal ve bitkisel tavsiyelerde bulunmuşlardır.

    Genelde bu tür yanık sorunu olan kişiler yanığa kesin çözüm ve evde 1. 2. derece yanığa çözüm sorgulamasıyla yanığa doğal tedavi yolları aramaktadır. Yanığa ne iyi gelir yazımıza başlıyoruz.

    Yanığa Ne İyi Gelir? Evde, Doğal ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

    Yanığa ne iyi gelir tedavisi nasıldır alt başlığı ile inceleyeceğimiz konular şu şekilde olacaktır. Yanığa ne iyi gelir evde , yanığa ne iyi gelir doğal ve yanığa ne iyi gelir bitkisel yöntemler hakkında olacaktır
    Yanık için uygulanan tedavi yöntemlerini şu şekilde sıralamak mümkün.
    ⦁ Yanık evde tedavi yöntemleri
    ⦁ Yanık doğal tedavi yöntemleri
    ⦁ Yanık bitkisel tedavi yöntemleri
    ⦁ Yanık tıbbi tedavi yöntemleri
    ⦁ Yanık için kremler
    ⦁ Yanık ilaçları

    Yanık nasıl geçer

    Yanık ateş ile ya da yüksek ısı ile temas sonucu oluşan bir sağlık problemidir ve hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Yanık şiddetine bağlı olarak tedai şekilleri de değişiklik gösterebilmektedir. Küçük bir yanıksa ve şiddetli bir şekilde yanmadıysa krem ya da soğuk su ve buz ile tedavisi sağlanabilir ancak eğer yanık şiddeti artmışsa ve büyük bir yanık ise farklı ilaçlar doktor tarafından reçete edilebilir ve doktor tarafından bir tedavi sürecine alınabilir. Yani kısa yanık problemi yaşayan kişilerin pek çoğu evde tedavi edilebilmektedir. Yanığın şiddetine bağlı olmuş olarak değişebilmekle beraber genellikle yanık vakalarının iyileşmeleri ve düzelmeleri birkaç hafta sürmektedir.

    Çok daha fazla ciddi olmuş olan yanıklar söz konusu olmuş olduğunda ise ilaç tedavisi, yara sargıları, terapi ve hatta bir takım cerrahi işlemler de uygulanabilmektedir.


    Büyük ve ciddi cilt yanıkları için uygulanmış olan tedavilerin asıl amacı yanık ile beraber oluşan şiddetli ağrıyı kontrol altına almak, ölü dokuları çıkarmak, ve herhangi bir olası enfeksiyonu önlemektir bunun yanı sıra, yara izi oluşumu riskini de en aza indirmek ve yanık oluşan bölgenin kısa sürede iyileşip eski fonksiyonlarını geri kazandırılmasını sağlamaktır.
    Kızartma yaparken ya da üzerine sıcak çay dökülmesi gibi daha hafif yanıklar evde daha kolay bir şekilde tedavi edilebilme imkanına sahiptir.

    Fakat bu yanıklar her ne kadar evde bir takım yöntemlerle tedavi edilebilse de, sıcak demirin tene yapışması, kızgın yağ dökülmesi gibi kazalarla meydana gelen yanıklar çok daha ciddi olmuş olan yanıklardır ve bunların mutlaka bir uzman tarafından görülmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir. Yanık problemine maruz kalmış olan kişinin fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da yara alması söz konusu olabileceği için fiziksel tedaviden sonra bir psikolog ya da psikiyatr tarafından belli bir süre psikolojik destek de alması gerekebilir. Bu durum herkes için geçerli olmasa da ciddi yanık problemi yaşayan kişilerde travma etkisi yaratabileceğinden dolayı psikolojik bir desteğe ihtiyaç duyulabilmektedir.


    Yanık sorunları ve yanık problemi yaşayan hastalar için hastanenin acil servisinde ilk yardım yapıldıktan sonra, uygulanacak olan tıbbi tedavinin devam etmesini sağlamak amacı için kullanılabilecek bir takım tedavi yöntemleri vardır. Bu tedavi yöntemleri aşağıda belirttiğimiz gibidir:

    ⦁ Su bazlı tedaviler: Yanık sonucu oluşmuş olan yara dokusunun acısını hafifletmek ve yanığın oluştuğu bölgeyi enfeksiyon bakımından temizlemek için su bazlı tedaviler uygulanabilmektedir.

    ⦁ Sıvı kaybının önlenmesi: Dehidratasyon yani vücut içerisinde ki sıvı kaybını önlemek amacı için ve organ yetmezliğini engellemek için intravenöz (IV) sıvılardan yardım alınabilmektedir. Bu uygulamalar hastanede bir uzman doktor tarafından yapılması gereken uygulamalardır.

    ⦁ Ağrı kesiciler ve anksiyete ilaçları: Meydana gelen sıkıntılı yanıklar hem fiziksel hem de ruhsal açıdan, psikolojik açıdan kişilere oldukça acı verici bir sağlık problemi olabilmektedir. Oluşan şiddetli ve ciddi yanıkların acı şiddeti de iyileşme süreci de diğer hafif yanık vakalarına oranla çok daha

    uzun bir süreç olabilmektedir. Bu süreç boyunca şiddetli sızı ve ağrıların dindirilmesi için doktorlar tarafından reçete edilebilecek ağrı kesiciler ve anti-anksiyete ilaçları reçete dahilinde temin ederek kullanabilirsiniz. Bu ilaçları reçete edilmeden kullanmak bünyeniz için bir takım sıkıntılara sebep açabilir. Her ne kadar ağrı kesici olmuş olsa da sizin için uygun olan ağrı kesiciyi kullanmanız gerekmektedir.

    ⦁ Yanık Merhemleri ve kremleri: Yanık vakalarının tedavi sürecinde yanık merhemleri ve yanık kremleri sık sık tercih edilmekte ve kullanılmaktadır.

    Yanık sonucu oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini desteklemek için içerisinde basitrasin ve gümüş sülfadiazin içermiş olan

    bir takım merhemler topikal olarak yanığın oluştuğu bölgeye tahriş etmeden kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Bu şekil de yanığın oluştuğu bölgede herhangi bir olası enfeksiyonun ve bakterinin oluşması da büyük oranda engellenebilmektedir.

    ⦁ Pansuman: Yanık vakalarının hızlı bir şekilde iyileşmesini dağlamak ve yanığın oluştuğu bölgenin meydana gelebilecek bakteriyel ve enfeksiyonlardan korunması sağlamak

    için hemşireler ya da bakım ekibi tarafından yaraya kısa bir sürede pansuman yapılabilmektedir. Bu uygulamada da sık sık kuru gazlı bezler kullanılmaktadır.

    Amaç yaranın enfeksiyon kapmasını önlemek, acının şiddetini azaltmak ve hızlı bir iyileşme sürecine girmektir.

    ⦁ Enfeksiyon tedavisi: Yanığın meydana gelmiş olduğu bölge de oluşan enfeksiyonlara karşı vücut ve yanığın olduğu kısım oldukça savunmasızdır. Bu sebep ile, enfeksiyonların hızlı bir şekilde gelişmesi de oldukça muhtemel bir durumdur.

    Yanığın oluşmuş olduğu bu kısımda enfeksiyonu tedavi etmek amacı içinse doktorlar tarafından reçete edilen antibiyotik ile antibiyotik tedavisi uygulanabilmektedir.

    Fakat her ne kadar basit görünse de antibiyotik tedavisi oldukça önemli bir durumdur.

    Antibiyotik vücudumuz için oldukça faydalı bir ilaç olabilir fakat yanlış kullanımlarda ise bir o kadar tehlikeli bir ilaç olabilmektedir. Bu sebep ile antibiyotik kullanımını tam olarak öğrenerek bilinçli bir şekilde kullanmak yanık yaralarının iyileşme sürecine de olumlu yönde katkı sağlayacaktır.

    ⦁ Tetanos aşısı: Bazı yanık durumların da doktor hastaya tetanos aşısı olmayı da önerebilmektedir. Bu durum her zaman geçerli değildir. Hastanın ve yanığın durumuna ve oluşuma bağlı olmuş olarak değişiklik gösterebilmektedir.

    Solunum desteği
    Eğer oluşmuş olan yanıklar yüz bölgesinde ve boyun bölgesinde meydana geldiyse, acıdan ve şiddetli ağrıdan aynı zamanda yanığın meydana getirdiği durumdan

    dolayı kişilerde boğaz yolu kapanabilmek de ve nefes alıp vermek büyük oranda zorlaşabilmektedir. Bu durumda hemen bir hastaneye gidilmelidir ve doktor tarafından

    kişilerde ki nefes borusuna cerrahi müdahale ile bir tüp yerleştirilebilmektedir. Bu şekilde, akciğerlere oksijen gidebilmesi sağlanmaktadır. Bu tedavi yöntemi genellikle çok şiddetli ve ciddi yanık vakalarında uygulanmaktadır.

    Yanık Ameliyatı
    Bazı durumlarda istisna da olmuş olsa yanık vakalarının tedavisi için aşağıda sıralamış olduğumuz doktor tarafından uygulanan cerrahi yöntemlerin uygulanmasına

    ihtiyaç duyulabilmektedir bu yanık vakaları genellikle ciddi yanık oluşumlarında ihtiyaç duyulan tedavi yöntemleridir. Bu yöntemler aşağıda ki gibidir:

    Beslenme desteği
    Yine aynı şekilde eğer yanık yüz bölgesinde ya da boyun bölgesinde meydana geldiyse bazı hastaların bu yanıklar sebebi ile yemek yemesi de mümkün olmayabilmektedir.

    Bu gibi durumlar da kişiler de besin yetersizliğinin oluşmaması için doktor tarafından cerrahi yöntemler ile hastaya burun içerisinden mideye giden bir beslenme tüpü takılabilmektedir.

    Bu tedavi yöntemi de yine aynı şekilde şiddetli yanık vakalarına uygulanan bir tedavi yöntemidir.

    Dokuların alınması
    Yanık oluşumu sebebi ile oluşmuş olan yaranın çevresinde ki dokular işlevini tam anlamıyla yerine getirmiyor olabilir ve bu bölgelerde ki kan akışının

    desteklenmesi için eskar dokusunun cerrahi bir tedavi ile doktor tarafından kesilmesi söz konusu olabilmektedir.

    Yanığın kabukları özellikle bir ekstremitenin çevresini sarıyorsa, kan dolaşımı engellenebilmektedir. Bu gibi durumlarda tedavi yöntemleri uygulanmazsa dokulara kan gitmediği için işlevini yerine

    getiremez ve bir süre sonra kullanılamaz hale gelerek vücuttan alınması bile gerekebilir bu sebeple doktor tarafından cerrahi müdahale de bulunulması şarttır.

    Deri greftleri
    Yanık oluşumu sebebi ile ciddi anlamda hasar gören cilt dokusunun yerine sağlıklı bir cildin doktor tarafından eklendiği cerrahi bir yöntemdir. Genellikle, yaşamını

    yitiren donörlerden alınmış olan cilt ile yapılmaktadır. Bu işlem yine aynı şekilde çok ciddi yanık vakalarında deri kullanımını kaybettiği zamanlarda olmaktadır.

    Plastik cerrahi
    Yanık sonucu oluşan yanık izlerinin iyileştirilmesi ve eklem esnekliğinin geri kazandırılmasını sağlamak için yapılan cerrahi müdahalelerdir. Bu cerrahi işlem oldukça önemlidir. Şayet yanık

    yüz bölgesinde ya da görünür bir bölgede meydana geldiyse fiziksel görüntü bakımından kişiyi rahatsız ederek psikolojik anlamda da etkilenmesini sağlayabilecek

    bir durum olabilmektedir. Fakat bu tedavi yöntemi ve cerrahi müdahale ile bu durum düzeltilebilmekte ve kişi eski görüntüsüne kavuşabilmektedir.

    Fizik Tedavi
    Meydana gelen yanıklar çok daha büyük bir alanı kapsıyorsa ve vücutta ki herhangi bir eklemi de içine alıyorsa, fiziksel tedaviye ihtiyaç duyulabilmektedir.

    Fizik tedavi sırasında, yapılmış olan egzersizler ile yanan bölgenin ve cildin gerilmesi sağlanmakta, bu şekilde de eklemlerin eski haline gelerek yeniden esnek bir hale gelmesi mümkün bir durum olabilmektedir.

    Aynı zamanda kasların gücü ve koordinasyonu da geliştirilmektedir. Bu durum da yine çok ciddi yanık vakalarında uygulanan bir yöntemdir. Belli bir süre devam eden bir tedavi sürecini kapsamaktadır.

    Yanık İçin Hangi Doktora Gidilir?
    Yanık oluşumundan sonra yanık tanısı ve yanık tedavisi için ilk olarak hastanelerde ki acil servise başvurmalı ya da plastik cerrahi bölümüne başvurmalısınız.

    Fakat yanığın oluştuğu bölge ve şiddetine bağlı olarak başka bölümlere de gitmeniz gerekebilmektedir. Acil serviste yapılacak olan ilk müdahaleden sonra bu durum belli olacak ve size herhangi bir yönlendirme yapılacaktır.

    Yanığa Ne İyi Gelir Evde Tedavi Yöntemleri?

    Yanığa ne iyi gelir evde , yanığa ne iyi gelir doğal ve yanığa ne iyi gelir bitkisel yöntemler hakkında hazırladığımız yazımızda yanığa ne iyi gelir evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir inceleye çalışacağız.

    Evde yanık tedavisi için uygulanacak yöntemler.
    O kadar şiddetli olmayan kızartma yaparken yağ sıçraması, sıcak su dökülmesi, sıcak tencereye elin temas etmesi gibi oluşabilecek hafif yanık vakalarını tedavi etmek amacı için yapılabilecek bir takım tedavi yöntemleri ise şunlardır:

    Yanığa ne iyi gelir buz
    Hafif bir şekilde yanma olan bölgeyi soğutmak ve soğuk tutmak faydalı olabilmektedir. Bu durumda yanık oluşumunda ilk olarak oluşan yanık soğuk suya tutulmalıdır.

    Fakat suyun çok şiddetli olmamasına dikkat edilmelidir. Suya tuttuktan sonra buz gibi çok soğuk olan yöntemlerden kaçınmak da oldukça önemlidir.

    Yanığın oluştuğu bölgeye buz tutmak daha da şiddetlendirebilmektedir. Onun yerine yanığı ara ara ılık suyun altına tutmak ya da ıslak kompresler uygulamak yanığın iyileşmesi için daha faydalı olacaktır.

    Giysilerden ve takılardan kurtulma
    Yanık oluşmuş olan bölgeyi yapışan ve sıkan nesneleri çıkarın. Bu sıkan ve yapışan nesneler yüzük ya da giysi olabilir. Nazik hareketler ile nesneleri çıkarmayı yanık su toplayıp şişmeden hemen önce hızlı bir şekilde yapmaya çalışın.

    Su kabarcıklarının tedavisi
    Oluşan yanıkların neticesinde yanık oluşan bölgede sıvı dolu kabarcıklar meydana gelebilmektedir. Bu içerisinde sıvı dolu kabarcıkları kesinlikle patlatıp sıkmayın

    çünkü bu bölgelerde enfeksiyon riski oldukça fazla olmaktadır ve patladığı takdir de ciddi sıkıntılar oluşabilmektedir. Bu su kabarcıkları kendi kendine patladığı takdirde ise

    kabarcıkların patlamış olduğu alanı temiz su ile nazik bir biçimde temizleyin. Sonrasında ise yanık merhemi uygulayın. (Eğer merhem sürdükten sonra kızarıklık oluşuyorsa, uygulamayı durdurun.)

    Nemlendiriciler
    Oluşan yanıklar soğuduktan sonra iyileştirici özellikleri bulunmuş olan aloe vera içerikli nemlendiricileri ya da kremleri yanığın olduğu bölgeye dikkatli ve özenli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Bu şekilde cildin kuruması önlenmekte ve cilt büyük oranda rahatlamaktadır.

    Sargı
    Yanıkların meyana geldiği ve oluştuğu bölgeyi gazlı bezle sarabilirsiniz. Bu uygulamayı yaparken yara üzerine şiddetli bir şekilde baskı uygulamamak için sargıyı bir miktar gevşek yapmaya çalışın. Neticesinde yanıklar havadan uzak durmakta ve korunmaktadır.

    Ağrı kesiciler
    İbuprofen, naproksen sodyum ya da asetaminofen gibi ağrı kesicilerden faydalanabilirsiniz. Fakat bu ağrı kesicileri doktorunuzun yazmış olduğuna dikkat etmelisiniz.

    Reçete dahilinde ilaç kullanmak çok daha faydalıdır. Aksi halde ağrı kesici bile olmuş olsa bünyenize ve sağlığınıza çok daha fazla zarar verebilmektedir.

    Tetanoz aşısı
    Tetanos aşısı olmayı düşünebilirsiniz. Doktorlar, her 10 yılda bir tetanos aşısı olunmasını önermektedir. Fakat bu aşıyı da olmadan önce doktora danışmalı ve yaptırıp yaptıramayacağınız

    hakkında detaylı bilgi almalısınız. Tetanos aşısı bile olsa vücudunuzda alerjik tepki verebilir ve çok daha ciddi sıkıntılara yol açabilir.

    Güneş kremi
    Yanık meydana geldikten sonra oluşan yanık izleri ve yanık yaraları iyileştikten sonra düzenli olmuş olarak güneş koruyucu ve nemlendirici kremleri kullanarak tedavi edilmelidir.

    Yanığa Ne İyi Gelir Doğal Tedavi Yöntemleri?

    Yanığa ne iyi gelir evde , yanığa ne iyi gelir doğal ve yanığa ne iyi gelir bitkisel yöntemler hakkında hazırladığımız yazımızda yanığa ne iyi gelir doğal yöntemler nelerdir, yanığa kesin çözüm yollarını inceleye çalışacağız.

    Soğuk tedavi
    Hafif yanıkların soğumasını ve tedavi sürecini hızlandırmayı sağlamak için yanık oluşan yani etkilenen bölgeyi birkaç dakika boyunca soğuk su altında tutabilirsiniz.

    Bu yapacağınız uygulama çok basit olmasının yanı sıra yanığı büyük ölçüde hafifletip çok daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.


    Diğer biryandan, soğuma için soğuk kompres de uygulayabilirsiniz. Ağrı hissini hafifletmek için ise her birkaç saatte bir bu yapmış olduğunuz kompresi yenileyebilirsiniz.

    Bu uygulamalara dikkat ettiğiniz takdirde acı hissi hem çok az hem de tedavi süreci hızlı olacaktır.
    Kesinlikle dikkat edilmesi gereken tek husus ise yanığı soğutmak için yanık üzerine doğrudan buz kullanılmamasıdır. Buz durum yanığı ve şiddetini çok daha fazla kötüleştirebilmektedir.

    Karbonat
    Karbonat doğal bir antiseptiktir. Bu sebep ile, yanık oluşmuş olan bölgenin bakteriyel bir durum olmaması ve enfeksiyon kapmasını engellemek için karbonattan

    büyük ölçüde faydalanabilirsiniz. Karbonat aynı zamanda, cildin doğal pH dengesini yenilemektedir, bu da ağrı ve yanma hissini büyük oranda azaltmakta ve yanığın hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır.

    Diş macunu
    Bazı durumlarda meydana gelen hafif yanık vakalarında evde kullanmış olduğunuz herhangi bir diş macunundan yararlanabilirsiniz. Pek çok zaman diş macunu nane içerikli olmuş olduğu için yanığı soğutmaya ve ferahlatıcı bir etki yaratmaya yardımcı olabilmektedir.

    Vitamin E
    E vitamini, cilde olmuş olan faydalarıyla tanınmaktadır ve yaygın cilt için oldukça yaygın olarak da kullanılmaktadır.

    Antioksidanlar açısından zengin olmuş olan E vitamini, iltihap ile mücadele etmeye büyük ölçüde yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda, cildin hızlı bir şekilde yenilenmesini ve iyileşmesini de sağlamaktadır.

    Süt
    Sütün içerisinde bol miktarda çinko ve pek çok yatıştırıcı özelliği olan protein bulunmaktadır. Bu sebep ile de süt, yanık yaralarını iyileştirmek için oldukça faydalı olabilmektedir.

    Yanığa Ne İyi Gelir Bitkisel Tedavi Yöntemleri?

    Yanığa ne iyi gelir evde , yanığa ne iyi gelir doğal ve yanığa ne iyi gelir bitkisel yöntemler hakkında hazırladığımız yazımızda yanığa ne iyi gelir bitkisel yöntemler nelerdir inceleye çalışacağız. Yanığa bitkisel çözüm yöntemleri;

    Aleo vera
    Yanık vakaları için faydalı olabilecek bitkilerin en başında aleo vera bitkisi gelmektedir. Pek çok cilt probleminde ve doku iyileştirici özelliklere sahip olan

    aloe vera bitkisi yaprağını ortadan ikiye kestikten sonra içinden çıkan jöle kıvamına sahip olan jeli yanık yaralarına tahriş etmeden dikkatli bir uygulayabilirsiniz.

    Aloe vera içeren kremler de etkili olabilmektedir. Fakat aloe vera bitkisi kremlerden çok daha fazla etki etmektedir. Aynı zamanda şaşırtıcı derece de acı hissini almakta ve rahatlamanıza yardımcı olmaktadır.

    Patates
    Hafif yanıklar için evde yapılabilecek en basit tedavi yöntemlerin bir diğeri ise patates ile yapılan patates uygulamasıdır. Patates ağrıyı çekerek hafifletmek

    ve su kabarcıklarının oluşmasını büyük oranda engelleyebilmektedir. Çiğ patates dilimini yanık bölgesine hafifçe sürebilirsiniz. Sürerken yanığı tahriş etmemeye özen göstermelisiniz. Aksi halde çok daha şiddetli ağrıya sebep olabilir.

    Bal
    Bal hem antibakteriyel hem de antiinflamatuardır. Bu sebep ile, oluşan yanık yaralarının büyük bir hızla iyileştirilmesine yardımcı olabilmektedir.

    Yanıkları oluşabilecek olası enfeksiyonlardan korumakla birlikte, yara izi oluşumlarını da büyük oran da önleyebilmektedir.

    Çay
    Siyah çayın içerinde bulundurduğu ve içerdiği tanik asit, oluşan yanıkların soğutulmasına büyük oran da yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda oluşabilecek ağrıyı da büyük oranda hafifletebilmektedir. Soğuttuğunuz siyah çaya temiz bir bezi batırıp sıktıktan sonra etkilenmiş olan alana yavaş yavaş yanığı zedelemeden kolayca uygulayabilirsiniz. Soğumuş ıslak çay poşetlerinden de yararlanabilirsiniz.

    Sirke
    Sirke, antiseptik ve büzücü bir maddedir, bu sebep ile de hafif yanıkların tedavisi için kullanılabilmektedir. Aynı zamanda, yanık yaralarını büyük ölçüde enfeksiyonlardan da koruyabilmektedir.

    Eşit miktarda sirke ve suyu karıştırdıktan sonra bu suyu durulama solüsyonu olmuş olarak kullanabilir ya da kompres olarak uygulayabilirsiniz.

    Lavanta yağı
    Antiseptik ve ağrı kesici özelliği olmuş olan lavanta yağı, hafif derece de oluşan vücut yanıklarını tedavi etmek için oldukça fazla kullanılabilmektedir. Aynı zamanda, yara izlerinin oluşma riskini de büyük oranda azaltabilmektedir. İki bardak suyun için beş damla lavanta yağı ekledikten sonra bu suyu kompres yapmak için kullanabilirsiniz.

    Hindistancevizi yağı
    Hindistancevizi yağı, cilt hücresinin yenilenmesine büyük ölçüde yardımcı olabilmektedir. Cilt üzerine sürüldüğü zaman tarafından kolay bir şekilde emildiği için çok daha etkilidir. Hem antiinflamatuar hem de antioksidan olmuş olduğu için yanıkların iyileştirebilmekte, cildin kararmasını da önleyebilmekte ve yara izlerinin oluşmasını da engelleyebilmektedir. Bu sebeple hem yanık vakaların da hem de herhangi bir cilt probleminde gönül rahatlığı ile Hindistan cevizi yağını kolayca kullanabilirsiniz.

    Çay ağacı yağı
    Çay ağacı yağı son zamanlarda oldukça fazla kullanılmış olan, oldukça güçlü bir antiseptik, antiinflamatuar ve analjeziktir. Bu sebep ile de yanıkların tedavisine de büyük

    oranda yardımcı olabilmektedir. Eğer hassas bir cilt yapınız varsa, uygulamadan önce hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı ile de seyreltebilirsiniz.

    Soğan
    Soğan yalnıza yemeklere lezzet veren bir bitki değil aynı zaman da kükürt ve kuersetin isimli güçlü bileşikler içeren pek çok sağlık alanında etkili bir besindir, bu sebep ile de ağrıların üzerine uyguladıktan sonra ağrıyı büyük oranda hafifletebilmekte, yanıkları oldukça hızlı bir şekilde iyileştirebilmekte ve su kabarcıklarının oluşmasını önleyebilmektedir. Soğanı büyük parçalar halinde dilimledikten sonra hafif yanıkların üzerine bastırmadan kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz.

    Yulaf
    Yulaf içerisinde bol miktarda E vitami, fitik asitler ve avenantramidler gibi birçok antioksidan barındırmaktadır bu sebeple neredeyse her sağlık

    problemine iyi gelebilecek mineral ve vitamin açısından zengin bir besin maddesidir. Tüm bu besin ögeleri inflamasyonu hafifletmeye büyük oranda yardımcı olabilmektedir.

    Aynı zaman da bir antioksidan da olmuş olan yulaf, yanıkların hızlı bir şekilde iyileşmesini ve eski sağlığına kavuşmasını da sağlayabilmektedir.

    Sonuç

    Yanığa ne iyi gelir nasıl geçer tedavisi nasıldır sitemizde detaylı olarak işlemeye çalıştık. Ayrıca yanığa ne iyi gelir evde, yanığa ne iyi gelir doğal ve yanığa

    ne iyi gelir bitkisel yöntemler incelediğimiz konular içerisinde yer almıştır. Yanığa ne iyi gelir kesin çözüm ve tedavisi nasıldır yazımız içerisinde bulunan konular içerisinde yerini almıştır.

    • 0
      alk_lad_m
      Alkışladım
    • 0
      sevdim
      Sevdim
    • 0
      e_lendim
      Eğlendim
    • 0
      _rendim
      İğrendim
    • 0
      be_endim
      Beğendim
    • 0
      be_enmedim
      Beğenmedim
    İlginizi Çekebilir

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir