Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Spor Camiasındaki Son Gelişmeler
Sıfırdan bir web site kodlama için belli başlı birkaç program ve programlama dillerine hakim olunmalıdır. Öncelikle bir web sitesi hangi adımlar izlenerek kodlanır?
İlk aşama olan ön hazırlık çalışması yapılır. Bu çalışma, yapılacak olan sitenin ne üzerine olacağı (alış-veriş, blog, haber vb.) bilinmeli ve ona göre bilgi toplanmalıdır. Bu bilgiler ışığında ana sayfa, iletişim, hakkımızda gibi bölümlerden oluşmalıdır.
Bir web siteyi çekici kılan şüphesiz sadelik, kolay erişim gibi parametrelerdir. Bu parametrelere uyarak site Photoshop veya Fireworks gibi programlar yardımıyla çekici hale getirilmelidir.
Siteye görsel materyaller eklendikten ve tasarım aşaması bittikten sonra kodlama aşamasına geçilmektedir.
Web site kodlamaya ilk başta iskeletinden başlanır. Yani sitenin ana bölümleri hazırlanır ve bu kodlama genel olarak HTML kodları ile yapılmaktadır.
Web site deki Açılır kapanır menüler arama butonları ve birçok bölüm kodlanabilmektedir. HTML ile kodlama işlemi bittikten sonra sırada site dinamik bir site haline getirilmelidir.
Bu aşamada CSS, Java Script, JQuery gibi kodlama dillerinden faydalanılmaktadır. Sitenin kod satırına CSS, Java Script veya JQuery kodlarını çalıştırmak için ayrı ayrı kütüphaneleri yazılmalıdır zira kütüphaneler olmadan yazılan kodlar çalışmayacaktır.
Dinamik bir site elde ettikten sonra, sırada sitenin veri tabanı bağlantısını yapmak gerekmektedir.
Web sitenin tüm tasarım ve kodlama çalışmaları bittikten sonra, site sahibi için ürün veya bilgi yerleştirmek amacıyla ve ayrıca menüleri barındıran bir veri tabanı oluşturulmalıdır.
Veri tabanı kodlaması için birçok kodlama dili kullanılır. Bunlar başlıca; SQL, SQL Server, My SQL gibi kodlama dilleridir.
En yaygın kullanılanı ise SQL’ dir. Veri tabanı bir sitenin tüm bilgilerini içerir. Bu bilgiler, kullanıcı bilgileri, admin bilgileri, ürün bilgileri vb. bilgileri oluşturmaktadır ve kesinlikle güvenlik açığı kabul etmeyen sistemdir.
En ufak veri tabanı açığı ile siteler kolaylıkla hacklenebilmekte, kullanıcı ve site sahibinin bilgileri tehlikeye girmektedir. Bu aşamadan sonra ise site test aşamasına sokulur.
Web site, bu aşamada tasarım ve kodlama konusunda herhangi bir açık veya pürüzlülük barındırıyorsa bunlar giderilir ve site sahibine sunulur.
Yorum Yaz