Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Aşık Veysel’i Kim Keşfetmiştir?
Rafting Nerelerde Yapılır?Su akış hızının üst seviyede olduğu nehirlerde motorsuz sal, kano, bot gibi araç içinde kürek çekerek adrenalin tutkusu yaşatan bir tür su sporudur.
Ülkemizde son yıllarda rağbet görmüş, gelişmekte olan, dalgalara karşı mücadeleyi keyifli bir şekilde devrilmeden kazanmayı amaçlayan bu sporu yapmak için gerekli ekipmanlara sahip olmak gerekir.
Yüzme bilmek haricinde herhangi bir yetenek şart değil. 4-8 kişilik takımlar halinde, yaş ve cinsiyet ayrımı olmaksızın herkes aktiviteye katılabilmektedir. Çok küçük yaştaki çocuklar için tehlikeli olabilir fakat belirlenen zorluk derecesine uygun olarak tehlike arz etmeyen birinci derece olarak belirlenmiş etabına çocukların da katılma imkanı bulunmaktadır.
Parkurlar altı zorluk derecesinden oluşur ve bunlar; dalga boyu, suyun akış hızı, dar veya geniş geçiş alanları, kayalar, ağaç kütükleri gibi engel oluşturabilecek durumlar neticesine göre belirlenir.
Çoruh Nehri: Dünya sıralamasında da ilk ona giren Çoruh Nehri profesyonel ve amatör rafting sporcularını ağırlıyor. Zorluk aşamasına göre dört parkuru bulunan Çoruh Nehri uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapmıştır. Artvin sınırları içinde 150 km uzunluğu bulunan Çoruh Nehri, Gürcistan üzerinden Karadeniz’le birleşir.
Fırtına Deresi: Yirmi üç km kadar uzunlukta rafting parkuru bulunan Fırtına deresi, Çamlıhemşin’in doğal güzelliğine güzellik katmakta ve rafting tutkunluklarına ev sahipliği yapmaktadır. Parkurlar zorluk derecesine göre ayrılmaktadır. Yağışın bol olduğu bir bölge olmasından kaynaklı yıl boyunca rafting için uygun olmasına rağmen sporcular tarafından daha çok Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarında tercih edilmektedir.
Melen Çayı: Düzce’de bulunan Melen Çayı daha çok bahar aylarında rafting meraklılarının buluştuğu yerdir. Zorluk derecesine göre üçe ayrılan parkur uzunluğu 16 kilometredir. Özellikle hafta sonları gözde olan rafting merkezidir.
Dalaman Çayı: 12 kilometrelik iki etaptan oluşan parkurun ilk etabı yeni başlayan sporculara ve acemilere ayrılmıştır. Ülkemizin önemli tatil merkezlerine yakınlığından ötürü yaz mevsiminde özellikle turistleri ağırlayan merkezdir.
Köprüçay: Antalya Manavgat’ta bulunur. Toros dağlarından Akdeniz’e uzanan Köprüçay 12 kilometrelik bir rafting parkuruna sahiptir. Üç zorluk derecesi bulunmaktadır. Yaz sezonunda özellikle yabancı turistlerin rağbet gösterdiği görülür.
Spor yapmak dışında nehirlerin etrafında bulunan doğal güzellikleri keşfetmek adına
rafting merkezlerine turizm acenteleri tarafından günü birlik de olmak üzere çeşitli turlar düzenlemektedir.
Yorum Yaz