Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Diş Ağrısı Nasıl Geçer
Kabızlık neden olur? Kabızlık, çok sık rastlanan gastrointestinal bir problemdir. İshalin aksine bağırsak hareketlerinin azalması ve boşaltım yaparken güçlük çekilmesi kabızlık belirtisidir. Kabızlığın genel nüfustaki oranı %2 ile %30 arasındadır.
Her gün bağırsak hareketliliğinizin olmaması veya az olması, illa kabızlık sorunu çektiğiniz anlamına gelmeyebilir. Fakat son 3 ya da 6 ay içerisinde aşağıdaki işaretlerden en az ikisi sizde bulunuyorsa, kabızlık sorunu çektiğinizi söyleyebiliriz;
Kabızlık 4 ana nedenden dolayı ortaya çıkar:
Kabızlık hastalığının en belirgin nedenleri arasında:
Dışkı normalde, bağırsakların kasılma hareketi ile ilerlemektedir. Fakat öğünlerinizde yeterli lif ve su tüketmediğiniz zaman veya kolondaki kas kasılmaları yavaş olduğu zaman, dışkı sertleşmekte, kurumakta ve kolondan çok yavaş bir şekilde geçmektedir. Bu da kabızlığa neden olmaktadır.
Peki bağırsak yavaşlığına nelerin sebep olduğunu sıralamak gerekirse;
Nadir durumlarda kabızlık kolon kanseri gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.
Bazı bitkisel ilaçlar dışkılamayı yumuşatarak kalın bağırsağın hareketlerini arttırmaktadır. Üstelik içinde lif bulunan bitkilerin tüketilmesiyle bağırsak içinde kitle oluşmakta ve bu kitleyle dışkı yapımı daha kolay olmaktadır. Bitkisel tedavi için kullanılan ilaçların yararları göz önüne alınmış ve geçmişten bugüne kadar bu tür ilaçların piyasada olma oranı arttırılmıştır. Kabızlığa iyi gelen bitkilerden en bilineni sinamekidir. Tıp bilimindeki adı Casia angostirfolia, Casia Senna’dır. Sinameki bitkisi bağırsak hareketlerini arttıran bir öze sahiptir. Fakat belirtmeliyiz ki bu bitki çok sık kullanılması durumunda bağımlılık yaratabilir ve uzun süreli kullanım sonrası etkisi azalabilmektedir.
Yorum Yaz