Hamilelikte Vücut Bakımı Nasıl Olmalı
Hamilelikte vücut bakımı nasıl olmalı.Hamilelik zamanında bir kadının vücudunda pek farklı değişimi hızlı bir şekilde yaşayacağı bir dönemdir.
Bu yenilikler sadece anne adayının kilo alması ve vücut yapısının değişmesi ile sınırlı değildir. farklı hormonal ögelerden dolayı neredeyse vücudunun her bölümü etkilenmektedir. Anne adayının cildinde, saçlarında, tırnaklarında, diş ve diş etlerinde de bir sürü yenilikler ortaya doğar.
Ciltteki Değişiklikler Nelerdir?
Hamilelikte en çok gözüken değişikler ciltte olan gelenlerdir.Hamilelik sırasında ciltte bazı değişiklikler olur. Bunların başında ciltte kahverengi renk tonu artarak yüzde lekelenme, göbek altında linea nigra denilen çizgi, göğüs uçlarında, karın ve kasıkta koyulaşmalar olabilir. Hamileler özellikle güneş ışınlarından çok etkilenirler.
Hamilelikte Cilde Ne Tür Bakım Yapılmalı?
Hamile bir kadının vücudunu çok iyi bakması için hamilelik süreci devam ettiği müddetçe çok temiz bakımına ve vücut bakımına dikkat edilmesi gerekir. Cildinde kuruluk yaşayan bir kadın normal sabun kullanmak yerine cildin nemli kalmasını sağlayacak gliserin bazlı sabunlar tercih etmelidir.
Banyo zamanında vücut yağlarının kullanılması ve banyodan çıktıktan hemen sonra mutlaka nemlendirici krem sürülmesi tavsiye edilmelidir.
Kalça, karın bölgesi ve memede meydana gelebilecek çatlaklar için programlı olarak bu bölgelere badem yağı, kakao yağı veya çatlak kremleri sürülerek masaj uygulanması önemlidir.
Ciltte oluşan gelen renk değişiklikleri ve lekeler büyük ihtimalle kalıcı değildir ve doğumdan sonra geçerler. Bu lekeler, zaman içinde kozmetik ürünlerle kapatılabilir. Akşam yatmadan önce ise cildin açık kalması için makyaj iyi bir şekilde temizlenmelidir.
Yine cildin fazla hassas olduğu bu dönemde, yazın güneşe çıkmadan önce ultraviyole ışınlara karşı yüksek etkin koruyucu faktörlü kremlerin sürülmesinde çok fazla fayda var.
Banyo Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Anne adaylarının vücut temizliğini sağlamaları açısından gün içerisinde banyo yapmaları şiddetle tavsiye edilmektedir. Burada en fazla dikkat edilmesi gereken konu yaş zeminde kayıp düşmeyi önleyecek önlemlerin önceden alınmasıdır.
Yine ani gelişebilecek sorunlara karşı banyonun kapısı kapatılmamalıdır. Banyodaki su çok soğuk ya da çok sıcak olmamalı. 36-37 derecelik su seviyesi normal sayılabilir.