Hamilelik Psikolojisi Bebek İçin Çok Önemli!
Elektronik Cihazlarda Patlama Tehlikesi

Sıradaki içerik:

Elektronik Cihazlarda Patlama Tehlikesi

e
sv

Hamilelik Psikolojisi Bebek İçin Çok Önemli!

71 okunma — 17 Kasım 2017 14:41

 Hamilelik Psikolojisi Bebek İçin Çok Önemli!

Hamilelik Psikolojisi Bebek İçin Çok Önemli! Çocuğun kişisel ve karakteristik gelişiminde en önemli etkenlerden biri anne çocuk etkileşimidir. Anne çocuk etkileşimi bebek anne rahmine düştüğü andan itibaren başlar. Annenin hamilelik sürecinde yaşadığı sıkıntı ve sorunların bebek üzerinde etkilerinin görülmesi muhtemel durumlardan biridir. Bu nedenle annenin hamile olduğu süreç içerisinde yaşadığı hayat ve psikolojik durumu bebeğin hayatı üzerinde önemli rol oynamaktadır.

Annenin hamilelik döneminde içinde bulunduğu depresyon, aşırı kaygı, ani duygu değişimleri, normalin üzerinde stres, sürekli duruma gelmiş huzursuzluk ve tedirginlik hali anne karnındaki bebeğin psikolojik gelişiminin şekillenmesinde önemli ölçüde rol oynar. Bu tür davranışlarda bulunan annenin dünyaya getirdiği bebekte stresli olma, korkaklık, içe dönük ve pısırık bir birey olma gibi durumlarla karşı karşıyadır. Annede süregelen huzursuzluk hissiyatı bebekte de bu hislerin oluşmasına ve çocukluk döneminde de etkilerini göstermeye devam eder. Bu nedenle çocuğun psikolojisi annenin psikolojisine bağlı olarak gelişir.

Hamile Bireyin Psikolojik Rahatsızlıklarla Karşı Karşıya Kalma Nedenleri Nelerdir?

Anne adayının hamilelik döneminde en sık karşı karşıya kaldığı psikolojik rahatsızlık depresyondur. Hamile bireyi depresyon ve benzer psikolojik rahatsızlıklarla karşı karşıya getiren ise şu şekilde sıralanabilir:

-Bireyin kendini hamilelik kavramı ve anne olma durumuna alıştıramamış olması,
-Hamilelik döneminde yaşanan maddi ve manevi güçlüklerin anne adayını zorlaması,
-Anne adayının çevresinden ve eşinden yeterli desteği ve ilgiyi görememiş olması,
-Bireyin yalnızlıktan korkması ve kendini psikolojik olarak yalnız hissetme durumunun kronikleşmesi,
-Anne adayının bebeğini kaybetme korkusu,
-Hamilelik döneminde de süregelen iş yükü ve bireyin fazla sorumluluk altına girmesi.

Yukarıda sayılan nedenler gibi birçok neden daha anne adayının hamilelik döneminde psikolojik sorunlarla karşı karşıya gelmesine neden olmaktadır. Ama şunu unutmamak gerekir ki hamilelik döneminde bu benzeri sıkıntılar yaşayan bireylerden dünyaya gelen bebeklerde diğer bebeklere göre bu rahatsızlıklarla karşı karşıya gelme ihtimali normale oranla daha yüksektir. Aynı zamanda bu şartlar altında dünyaya gelen bebeklerde ilerde başarı düzeylerinde düşüklük, pasiflik, kavgacı ve huysuz bireyler olma gibi sorunlarla da baş başa kalınmaktadır.

Hamileler Stres Ve Sıkıntıdan Uzak Durmalı

Hamile kadınlar bebeklerinin sağlıklı bireyler olabilmesi için hamilelik dönemlerinde sıkıntı ve stresten uzak sakin bir hayat sürmelidir. Bu kendi hayatlarındaki akışı düzene sokacağı gibi gelecekte bebeklerinin yaşamayla karşı karşıya kalabileceği psikolojik sorunları an aza indirmek ve onları daha duyarlı ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek konusunda ebeveynlere oldukça faydalı olacaktır. Hamile kadınlar bebeklerinin sağlıklı bireyler olabilmesi için hamilelik dönemlerinde sıkıntı ve stresten uzak sakin bir hayat sürmelidir. Bu kendi hayatlarındaki akışı düzene sokacağı gibi gelecekte bebeklerinin yaşamayla karşı karşıya kalabileceği psikolojik sorunları an aza indirmek ve onları daha duyarlı ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek konusunda ebeveynlere oldukça faydalı olacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !