Güreşin Tarihi - Sosyal İçerik Platformu
Mantar Sote Tarifi

Sıradaki içerik:

Mantar Sote Tarifi

e
sv

Güreşin Tarihi

96 okunma — 24 Kasım 2017 12:27

Güreş Nedir?

Güreşin Tarihi İki kişinin, belli kurallara riayet ederek ancak güç kullanarak ve türlü şekilde yanıltmacalarla birbirinin sırtını yere getirme savaşıdır. Rakibinin sırtını yere getirenin yenmiş sayılmasıyla sonuçlanan bir spor dalı.

Güreşin Tarihi

Ateşli veya kesici silahlarla oynanmadığı dolayısıyla az tehlikeli olduğu için tarihin ilk zamanlarından itibaren güreş sporu yapılmaktadır. Özellikle avcılık ve toplayıcılık zamanından sonra insanların yerleşik hayata geçmesiyle birlikte güreş daha fazla önem kazandı. Kölelik tarihinde insanların birbiriyle güreş ettirilmesi üzerine bahisler dahi oynanmaktaydı. Eski Mısır’ın Nil kıyılarında insanlar dövüşerek ve güreş ederek günlerini geçirmekteydi. Eski Yunan’da da çeşitli oyunlar içerisinde güreş de bulunmaktaydı hatta bunları arkeoloji çalışmaları da desteklemektedir.

İslamiyet ve Güreş

İslamiyet’te her ne kadar insanların birbiriyle dövüşmesi hoş karşılanmasa da güreş bir spor olarak görülmüş ve halifeler dahi güreş etmiştir. İslamiyet’in doğduğu Arap topraklarından günümüze kadar İslamiyet’in yayıldığı yerlerde güreşe önem verilmektedir. Bu bakımından özellikle Türk ve İslam coğrafyasında güreşin ayrı bir yeri vardır. Güreş diğer sporlardan daha ayrıcalıklı bir konuma konmuştur. Günümüzde de özellikle Türk güreşçiler spor turnuvalarında güreşte büyük başarılar elde etmektedir. Nitekim bu başarılarında tarihlerinden gelen bir tutku ve gelenek de önem arz etmektedir. Özellikle yağlı güreş konusunda Türkler çok başarılıdırlar bu da onların ata sporu olan güreşe verdikleri değeri göstermektedir.

Modern Güreş ve Yağlı Güreş

Geleneksel yağlı güreş ve modern güreş birbirinden oldukça farklıdır. Modern güreşte minder adı verilen bir alanda güreşçiler güreşlerini ederler ve yağ kullanmazlar ve kıyafetleri de tamamen farklıdır. Modern güreş daha çok Batı spor anlayışı ekolünün bir ürünü iken yağlı güreş ise Doğu spor ekolünün bir ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bakımdan kaynakları farklı olan bu iki güreş türünün birçok bakımdan farklı olması da kaçınılmazdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !