Genel Kültür Soruları - Sosyal İçerik Platformu
En İyi Psikolojik Filmler Nelerdir?

Sıradaki içerik:

En İyi Psikolojik Filmler Nelerdir?

e
sv

Genel Kültür Soruları

94 okunma — 30 Eylül 2018 10:08

Genel Kültür Soruları

Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan genel kültür ölçmeye yönelik sınama metotları, bir çok farklı zamanda ve platformda ulaşmak istediğimiz seviyeler için, yetkinliğimizi belirleyen bir bilgi birikim haznesidir.

Birikimlerimizin, geliştirilebilir ve sürdürülebilir olmasının farkında olmamız bizleri her zaman daha ileriye taşır ve başarıya ulaşmamıza katkı sağlar.

Aralarında farklı branşlardan sorular barındıran genel kültür sorularının temel altyapısını tarih oluşturur. Siyaset, hukuk, bilim, teknoloji, coğrafya, spor, sinema, edebiyat ve daha başka bir çok konuda hazırlanan soru çeşitleri, bazen tahsil hayatımızın iş hayatımıza dönüşmesinde köprü görevi yapan KPSS vb. sınavlarda, bazen de yarışma programlarında karşımıza çıkar.

Derleme Sorular

1. Altın Palmiye Ödülleri hangi film festivalinde verilmektedir?

a. Berlin Film Festivali
b. Sundance Film Festivali
c. Cannes Film Festivali (+)
d. Toronto Film Festivali

2. Bulgaristan’ın başkenti neresidir?

a. Sofya (+)
b. Atina
c. Oslo
d. Bakü

3. UEFA Kupasını kazanan ilk Türk takımı hangisidir?
a. Beşiktaş
b. Fenerbahçe
c. Göztepe
d. Galatasaray (+)

4. Türkiye Cumhuriyeti’nin dördüncü Cumhurbaşkanı kimdir?

a. Ahmet Necdet Sezer
b. Cemal Gürsel (+)
c. Süleyman Demirel
d. İsmet İnönü

Araştıralım Geliştirelim

Genel kültürümüzü geliştirmek için, iyi bir araştırmacı olmak, olmazsa olmazımız olmalıdır.

Başta kendi tarihimize hakim olmak, dünyanın oluşumunu dönemler halinde incelemek, ülkelerin tarihsel kuruluşlarından bugüne hangi aşamalardan geçtiğini araştırmak, hukuk kurallarını bilmek, tüm ülkelerin hangi gelişim süreçlerinden geçtiğini ayrıntılı olarak didik didik etmek ve bu yolculuğumuzun ömür boyu sürecek olmasının bilincinde olmamız gerekir. Çünkü bilginin sonu yoktur.

Gezi, seyahat, kütüphaneler, fotoğraf, video prodüksiyonlar, ansiklopediler, filmler, müzikler, güncel veya eskiye dönük haberler, tahsil hayatımız, tarihe mal olmuş mucitler, insanlığın gelişimindeki tarihsel süreçler, teknoloji, bilim, psikoloji, sosyoloji ve daha bir çok bilim dalını merak edip araştırmak, öğrenmek kişisel gelişimimizi ileri seviyelere götüren- bir başka deyişle; genel kültürümüzü devamlı olarak arttıracak en güçlü silahlarımızdır.

İngiliz şair Edward Young der ki; “Öğrenmenin sonsuzluğu, insana ne kadar az bildiğini gösterir.” Kendimizi; okumaktan, araştırmaktan, izlemekten, merak etmekten ve bunlara paralel olarak geliştirmekten asla alıkoymayalım!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !