Evlilik İçin Gerekenler - Sosyal İçerik Platformu
Bebeklere Ne Zaman Su Verilir

Sıradaki içerik:

Bebeklere Ne Zaman Su Verilir

e
sv

Evlilik İçin Gerekenler

91 okunma — 06 Haziran 2019 16:27

Evlilik İçin Gerekenler

Evlilik İçin İhtiyaç duyulan Belgeler
Evlilik İçin Gerekenler Resmi nikah için ihtiyaç duyulan belgeler şu şekilde:

*Resimli Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopileri
*Vesikalık Resim
*Sıhhat Raporu
*Nüfus Kayıt Örneği/İzdivaç etme Ehliyet Vesikası
*İkametgah Dokümanı
*İzdivaç etme Beyannamesi

Nikah müracaatı için ihtiyaç duyulan belgeler bu şekilde. Ancak sürücü vesikasının kimlik yerine nasıl geçmediğini ve listelediğimiz dokümanların müracaatta bulunacağın belediyeye göre farklık gösterebileceğini de söylemeden etmeyelim .

İzdivaç için Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınmalı?

Nüfus kayıt örneği, nikah müracaatı yapmak için ihtiyacın olan vesikalardan. Bu vesikayı ister e-devlet sisteminden istersen bağlı olduğun nüfus müdürlüğünden tedarik edebilirsin. Ancak ilk olarak müracaat yapacağın belediyenin bu vesikayı isteyip istemediğini de öğrenmen de yapılır yarar var zira bir takım belediyeler nüfus kayıt örneği istemeyebiliyor.

İzdivaç etme Beyannamesi Nereden Alınır?

İhtiyaç duyulan tüm evraklarını topladıktan sonra en son alman şart olan vesikaya başka bir deyişle izdivaç etme beyannamesine geldi sıra. İzdivaç etmek istediğin belediyeye gittikçe izdivaç etme beyannamesini tedarik edebilirsin. Belediye görevlileri müracaat sırasında senin için bu dokümanı tertip edecek.

Nikah İçin Nereye Müracaat edilir?

Evlilik İçin Gerekenler;Nikah müracaatı için eşlerden birinin ikametinin bulunduğu veyahut nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyeye bağlı izdivaç ettirme dairesine gitmek gerekiyor.
Ancak çiftlerden birinin ikamet ettiği kaza dışında bir yerde izdivaç etmek için izdivaç etme müsaade dokümanı gerektiğini de söyleyelim. İzdivaç etme izin dokümanı nereden alınır dersen, yeniden çiftlerden birisinin yaşadığı ilçeye bağlı belediyeden alınması yeterli olacaktır.

2018 senesi itibarıyla kaza müftülükleri de nikah müracaatlarını kabul ediyor. Müracaat için eşlerden birinin ikamet ettiği ilçe müftülüğüne müracaat yapılabiliyor.
Köyde yaşayanlar için ise izdivaç başvurusu kasaba muhtarlığına yapılıyor. Ancak çiftlerin nüfus cüzdanlarını ve resimlerini teslim alan muhtar, sıhhat raporu için ilçe hükumet doktorluğuna, izdivaç etme ehliyet dokümanı için de ilçe nüfus müdürlüğüne evrak hazırlıyor. İzdivaç edecek çiftler bu dokümanlarla sağlık ocağı ve nüfus müdürlüğüne gittikçe işlemlerini yaptırıyor. Bu iki müesseseden alınan belgeler, köy muhtarına teslim ediliyor. Dokümanları onaylama ve nikah kıyma işlemleri de yeniden köy muhtarı tarafından yapılıyor.

Kaç Yaşında Resmi Nikah Yapılır

Türkiye’de legal evlilik yaşı 18’dir. Yasalara göre, kişinin kendi rızasıyla izdivaç etmesi için 18 yaşını doldurması gerekiyor. 17 yaşını dolduranlar da ebeveynlerinin veya legal vasisinin rızasıyla izdivaç edebiliyor. 16 yaşın dolduğu vaziyetlerde da mahkeme kararı gerekiyor. Ancak kimi vaziyetlerde mahkeme tarafından, ebeveyn veya yasal vasinin rızasının olup olmadığı da sorulabiliyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !