Doğacak Bebek İçin Yapılacak Hazırlık - Sosyal İçerik Platformu
Bebek Nasıl Emzirilir

Sıradaki içerik:

Bebek Nasıl Emzirilir

e
sv

Doğacak Bebek İçin Yapılacak Hazırlık

91 okunma — 29 Ağustos 2020 10:28

Doğacak bebek için yapılacak hazırlık.Yeni doğan bir bebek dünyaya geldiğini saniyeden itibaren korunmak, giydirilmek beslenmek, yıkanmak, temizlenmek, yatak ve oda bakımından barındırılmak ve gezdirilmek durumundadır.


Bu bakımdan çocuk doğmadan önce yapılması gereken önemli işlemler vardır. Bunları özetleyerek bilgileri tazelemek, unutulanları hatırlatmak her zaman faydalı olacaktır.

Bebek Eşyaları: Çocuğu doğduktan hemen sonra giydirmek gerekir. Çocuk çabucak büyür ve ağırlaşır. Onun için gereksiz elbiseler alınmamalıdır.

Bebek, doğumundan sonraki ilk aylarda soğuğa ve ısı değişikliklerine daha duyarlı olur. Bunun için iyice örtülmesi gereklidir.

Bebeğin giyeceği zıbının mutlaka ince pamukludan yapılması gerekir. Aynı zamanda giyeceklerin içerisinde rahat olmalıdır. Kalın dikişli ve katlı olursa çok hassas olan bebek cildi tahriş olur. Çocuk eşyaları üreten imalatçı firmalar fazla kar düşündüklerinden gömlek ve zıbınları suni maddelerden üretebilmektedirler.

Ancak süt çocuklarının bu maddelere karşı alerjileri vardır ve çok tehlikeli durumlara girebilirler.

Doğacak Bebek İçin Yapılacak Hazırlık

Bebek eşyaları çok dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. İlk altı aylık süreç içerisinde çocuk eşyaları geniş, yumuşak ve yıkama bakımından kolay olmalıdır.

Aynı zamanda da kolay giydirilip çıkartılabilir cinsten olmalıdır. Özellikle zıbınlarda kurdela, uçkur gibi türlü türlü bağlar bulunmamalıdır. Çünkü çocuk her ağzına dokunan cismi emmeye çalışacaktır.

Bu bağcıklar ile boğulan çocuk sayısı oldukça fazladır. Salya önlüklerinin ise düğmeleri arkadan olan modelleri tercih edilmelidir. Özellikle süt çocuğu eşyalarının doğumdan önce yapılması veya alınması gereklidir.

Bir süt çocuğuna en çok lazım olacak olan çocuk bezidir. Diğer eşyalar ise aile bütçesine göre en az orta kalitede olmak üzere, az veya çok mutlaka temin edilmelidir. Bunların listesi şöyle olmalıdır:

– Çok Yumuşak Gömlek ( Pamuk ): 6 Adet
– Zıbın ( Pamuk ): 6 Adet
– Yün Zıbın: 3 Adet
– Pazen Zıbın: 3 Adet
– Muşamba: 4 Adet
– Salya Önlüğü: 6 Adet
– Patik: 2 Adet
– Külot: 6 Adet
– Bebek Eldiveni: 2 Çift
– Keten Başlık: 1 Adet
– Yün Başlık: 1 Adet
– Çocuk Bezi: Alınabildiği Kadar
– Pamuklu Kundak 80×80 cm.: 3 Adet

Süt çocuğu yastık kullanmamalıdır. İkiye katlanmış havlu bez kullanılır. Çok ince bebek yastıkları bazen kullanılabilir. Ancak bu yastık kesinlikle kuş tüyü olmamalıdır.

Yatak çarşafı bütün yatağı kaplayacak şekilde kenarları bastırılarak kullanılmalıdır. Çok pahalı cinsten olmasına gerek yoktur.

Çünkü çok sık kirlenir ve sık sık değiştirilir. Yorgan uzun zaman kullanılacak şekilde çok iyi cins yünden yapılmalıdır. Çocuk odası havadar, sakin bir yer olmalıdır.

Çocuk bir yaşlarına kadar anne babasıyla aynı odada kalması daha uygundur. Ancak bir bakıcı tarafından ayrı bir odada bakılacaksa, en sakin ve güneşli bir oda tercih edilmelidir.

Çocuk Odası

Bebek bir yaşından sonra, ayrı odaya alınmalıdır. Oda, ufak bir çocuğun tehlikesiz bir şekilde dolaşabileceği, oynayabileceği bir yer olmalı, köşeleri keskin ev eşyaları bulundurulmamalı, odada cam veya porselen eşyalar bulundurulmamalıdır.


Odanın zemini kolayca temizlenebilir cinsten olmalıdır. Çocuk odasında sürekli eşya sirkülasyonu olacağından, bütün eşyaları alabilecek bir dolap veya komidin bulunmalıdır. Çocuk karyolası da eşyaları alabilecek şekilde çekmeceli veya dolaplı bir model olabilir.


Oda ısısı 18-20 derece seviyelerinde olmalıdır. Bu seviyeyi türlü ısıtıcılar ile ayarlamak mümkündür. Ancak klima son tercih olmalıdır. Çocuk odasında nem normal seviyelerde tutulmalıdır.

Mesela kaloriferli evlerde radyatörün üzerine su kapları, odun sobası bulunan evlerde ise devamlı buharlaşmakta olan su bulundurulmalıdır.

Çocuk Arabası

Çocuk 3 hafta kadar sonra dışarı çıkabileceğinden portbebe, bebek poşeti veya çocuk arabası alınabilir. Alınacak olan ürün pratik bir ürün olmalıdır. Pahalı, gösterişli ve fazla konforlu bebek arabalarına gerek yoktur.

Doğuma Giderken Bulundurulması Gereken Malzemeler

Öncelikle malzemeleri içine alabilecek büyüklükte bir çanta veya bavul gereklidir. Bebek doğduğunda ilk bakım yapılıp yıkandıktan sonra hastane malzemelerine sarılır ve kundak yapılır.

Hastanede yattığı süre boyunca oranın malzemeleri kullanılır. Çıkarken ise çantamızdaki malzemelere ihtiyacımız vardır.
Gebe annenin kendine ait kullanması pratik bazı eşyaları yanında olmalıdır.

İki sütyen, steril gaz bez ( meme başlarına konmak üzere ), emzirmek için özel ( öncen açılabilen ) gecelik alınmalıdır. Doğumdan sonra kullanılabilecek olan çocuk bezi, zıbın, havlu, pazenden kundak bezi, salya bezi ve bir kirli çamaşır torbası mutlaka bulundurulmalıdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
TREND İÇERİKLER
Ampulü Kim İcat Etti?
Ampulü Kim İcat Etti?
Temmuz 21, 2018
Mantar Sote Tarifi
Mantar Sote Tarifi
Kasım 23, 2017
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !