1. Anasayfa
  2. Anne Çocuk
Trendlerdeki Yazı

Bebek Ne Zaman Ultrasonda Görülür

Bebek Ne Zaman Ultrasonda Görülür;Ultrason kontrolleri, ses dalgalarını kullanarak rahimdeki fetüsün görüntüsünü oluşturur. Kontroller ağrısızdır ancak anne adayı idrar kesesinin doluluğundan dolayı rahatsızlık hissedecektir. Ultrason kontrolleri radyasyon içermez.

Bebek Ne Zaman Ultrasonda Görülür

Bebek Ne Zaman Ultrasonda Görülür

Hamilelikte Ultrason Taramaları

Bebek Ne Zaman Ultrasonda Görülür;Ultrason kontrolleri, ses dalgalarını kullanarak rahimdeki fetüsün görüntüsünü oluşturur. Kontroller ağrısızdır ancak anne adayı idrar kesesinin doluluğundan dolayı rahatsızlık hissedecektir. Ultrason kontrolleri radyasyon içermez.

Ultrason kontrollerinin ne anne üzerinde ne de bebek üzerinde bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Hamilelik süresince ultrason taramaları gerçekleştirilebilir. Ultrason kontrolü, hamilelik sürecini takip eden kadın doğum uzmanı veya uzman bir teknisyen tarafından yapılır. Kontroller bebekte oluşabilecek anormallikler ve annenin hastalığından dolayı (şeker hastalığı gibi ) fetüste oluşabilecek sakatlık veya hastalık tespitinde de önemli bir rol oynar.

Ultrason Taramaları Ne Kadar Sürüyor?

Ultrason taraması, 10 ile 30 dakika arası sürmektedir. Tarama sonucu bebeğin canlı olup olmadığı, bebeğin pozisyonu, çoğul gebelik durumu, mevcut gebelik süresi ve bebekte oluşabilecek sakatlıklar ve hastalıklar hakkında bilgiler vermektedir.

Ultrasonda Bebek Ne Zaman Görülür?

Ultrasonda gebelik kesesi hamileliğin 5. veya 6.haftasında görülebilmektedir. Gebelik kesesi, bebeğin ultrasonda ilk görünen yapısıdır. Gebelik kesesi kandaki beta hCG değerinin 1000-3000 IU/mL düzeyine ulaştığında görülebilir. Ultrason muayenesi 2 farklı şekilde yapılabilir. Bunlar vajinal ultrason ve karından yapılan ultrasondur. Karın üzerinden yapılan ultrason taramasında gebelik kesesi vajinal ultrason taramasında yaklaşık 1 hafta sonrasında görülebilmektedir.

Gebelik kesesi , vajinal ultrason taraması ile 4.5-5. haftalarda görülebiliyorken karından kesin olarak 6. haftalarda görülmesi gerekmektedir. Boş gebelik, annenin sağlık problemlerinden dolayı gebelik kesesi oluşup ancak ultrason taramalarında bebeğin görülmeme durumudur. Boş gebelik ile normal gebelik arasında hiçbir fark yoktur. Boş gebelik tespiti ultrasonal taramalarla gebeliğin 6. haftasıında tespit edilir.

Ultrason Taramaları Niçin Yapılmalıdır?

Gebeliğin ilk 3 ayında; ultrasonal tarama çoğul gebeliğin varlığını belirlenir. Gebeliğin normal gebelik olup olmadığı tespit edilir. Dış gebelik olma ihtimaline bakılır. Gerçekleşebilecek düşük ihtimalinin olup olmadığını ve belirgin kromozomal veya yapısal bir bozukluğun olup olmadığını tespit etmek için yapılır. Gebeliğin ikinci 3 ayında; erken doğum riski araştırılır.

Bebeğin anatomisi incelenir ve olası bozukluklar tespit edilir. Plasentanın rahimdeki yerine bakılır. Gebeliğin üçüncü 3 ayında ise bebeğin pozisyonu belirlenir. Bebeğin anne rahmindeki gelişimi gözlemlenir. Gebeliğin ilk aylarında belirlenememiş olan bozukluklar tespit edilir. Kan akış düzeyi incelenir. Son olarak amniyon sıvısının fazlalığı ya da azlığı gözlemlenir.

Ultrason Taramaları Hangi Aralıklarla Yapılmalı?

Gebelik sürecinin ilk 3 ayında sadece 1 kez 18-20 ve 24-28. haftalarında toplam 5 ya da 6 kez yapılmalıdır. Yapılan araştırmalarda ultrason süresinin 4 dakikadan uzun sürmesi bebeğin kalp ısısını arttırdığını gösteriyor.

  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir