Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
İlk Türk Futbolcu Kimdir?
Arabada Yangın Çıkarsa,İstatiksel olarak, oluşan yangınların %59’u motor civarında, yüzde %35’lik bölümü yanınızdaki kişilerin sebebiyet verdiği durumlardan ötürü, %2’si yakıt depolarından, %2’si ise tekerlek ve farların belirli bir sıcaklığın üzerine çıkmasıyla oluşmaktadır.
Arabada Yangın Çıkarsa,Trafikte ilerleyiş halindeyken karşınıza çıkabilecek en sıkıntılı durumlardan birisidir.
Öyleyse, otomobilde yangın çıkması esnasında dikkate almamız gereken nelerdir?
Araçlarda meydana gelen yangınları bir kısmı insanların otomobil kullandığı zaman gereken ilgiyi göstermemesinden ve diğer bir kısmı da araçlarda mekanik olarak meydana gelen teknik aksaklıklardan oluşabileceği gibi dış çevreden atılan bir takım cisim ya da maddenin içerdiği etkenden dolayı da kaynaklanabilir.
Genel olarak Araçlarda oluşan yangınlara kısa devrelerden oluşan aksaklıkların neden olabileceği gibi gereğinden fazla ısınmış motor kısmının üzerine karbüratörden sızan yanıcı maddenin dökülmesi ya da benzin hortumundan ki yarık, delik ya da sızan bir akıntının yanmasından ötürü oluşabilir.
Ayrıca araçtan ayrıldığınız zaman açık olarak unutulan ve gereğinden fazla ısınmaya sebebiyet veren radyo ve teypler. Aracınızı güneş altına park ettikten sonra içerisinde unuttuğunuz çakmak gibi yanıcı maddenin güneş enerjisiyle ateş alması, LPG gazıyla hareket eden araçlarda gaz sıkışması da oluşabilecek yangına nedenler arasında gösterilebilir.
Araba kullanırken yangın oluşması durumunda asla telaşa kapılmamalısınız ve soğukkanlılığınızı korumaya özen göstermelisiniz. Arabanızı mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde güvenli bir bölgeye yaklaştırmalısınız. Ayrıca kontağı kapatıp ve el frenini çekin; arabanızın kaputunu aralıklı duruma getirin.
Hızlı bir şekilde cep telefonunuz ile itfaiyeyi arayarak durumu bildirin ya da çevrenizdeki insanlardan yardım talep edin. İtfaiye olayın gerçekleştiği bölgeye ulaşıncaya dek, aracınızdaki yangın söndürme aleti ile duruma el atabilirsiniz.
Yangın sonucunda meydana gelen dumanın size doğru gelmesini önlemek adına rüzgârı arka tarafınıza almalısınız ve arabaya çok yakın olmayacak bir biçimde alevlerin oluştuğu tabana doğru yangın söndürme tüpünü dik bir biçimde tutarak eylemi gerçekleştirin.
Yangın esnasında arabada olan yangın söndürücüler ya da çevrede bulunan kişiler aracılığıyla yangının sona erdirilememesi durumunda arabanız büsbütün yanacaktır. Bu nedenle arabanızda meydana gelebilecek olan yangını söndürmek adına yangın tüpü ve ilk yardım malzemelerini eksik etmeniz gerekir.
Araba kullanırken karşılaşabileceğiniz olası sorunlarda olduğu gibi araçta oluşabilecek yangın durumuna istinaden arabanızı güvenliğini sağlamak adına kasko sigortasından faydalanabilirsiniz.
Yorum Yaz